System Application Engineer

System Application Engineer

One of A Kind Technologies is een ambitieus en snelgroeiend High Tech bedrijf dat wereldwijd actief is. De groei in combinatie met de wens tot verdere professionalisering zorgt er voor dat wij behoefte hebben aan System Application Engineer(s).

Je komt in het System Applications Engineering team van VIMEC Applied Vision Technology b.v..Vimec is wereldwijd actief in inspectietechnologie voor de farmaceutische glasindustrie en is al meer dan 30 jaar, op basis van Vision Technologie, een leider op het gebied van het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren, testen en verificatie van inspectiesystemen, -machines en -modules ten behoeve van kwaliteitsinspectie van ampullen, flacons, spuiten en aanverwante zaken.

Functie inhoud

In deze functie verifieer je de door ons ontwikkelde systemen conform hoge kwaliteitsnormen conform GAMP validatie ten behoeve van de medical- / farmaceutische industrie. Vervolgens installeer en integreer je de systemen in het veld in samenwerking met machinebouwers en klanten in een diversiteit aan verschillende omgevingen en landen (wereldwijd).

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent onderdeel van het team en zorgt voor een goede voorbereiding van een klantbezoek, installatie of systeem bezoek, zodat de kwaliteit van je bezoek geborgd is. Je bent het gezicht van ons bedrijf, geeft de klanten instructies en bent de verpersoonlijking van klanttevredenheid en het professionele kwaliteitsniveau waar we voor staan en wat we willen uitstralen.
 • Na installatie ben je in het team mede verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en continu verbeteren van de systemen.
 • Je bent kritisch, overziet het systeem en daarmee heb je affiniteit met multidisciplinaire systemen bestaande uit mechanische, elektrische, optische, en software subsystemen.
 • Je bent flexibel, bereidt om door te gaan om een systeem werkend te krijgen en de klant te helpen.
 • Het lijkt je leuk om te reizen en ook soms zelfstandig lijnen te implementeren in het veld en staat daarbij je mannetje. Je blijft kalm in situaties van storingen en calamiteiten en werkt gestructureerd aan je werk en communiceert professioneel naar klant en de interne organisatie. Met recht een spilfunctie binnen het bedrijf en onze klanten.
 • Doordat wij zowel nationaal als internationaal actief zijn, maakt reizen deel uit van deze functie.

Gewenste vaardigheden en ervaring

 • Wij zijn op zoek naar communicatief vaardige, creatieve techniekliefhebbers met HBO opleidingsniveau in de richting van Mechatronica, Mechanica, Werktuigbouwkunde, Electrical Engineering, Meet- en regeltechniek, Electronica of soortgelijke achtergronden eventueel gecombineerd met enige werkervaring als System Application Engineer.
 • Doordat je regelmatig met zowel klant als interne organisatie contact hebt, zijn communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands een must. Iedere andere extra taal is een pré.
 • Ervaring binnen de High Tech machinebouw, in food, medical of farma genieten de voorkeur maar is geen vereiste. Idem voor ervaring met GAMP.

Over One of A Kind Technologies

One of A Kind Technologies is een ambitieuze en toonaangevende onderneming die wereldwijd actief is op het gebied van Vision Technologie. Het bedrijf is sterk innovatief gedreven en kwaliteit staat hoog in het vaandel.  Creativiteit, doorzettingsvermogen, respect en professionaliteit zijn kernwaarden van de onderneming. Ontwerp, ontwikkeling, realisatie, test en verificatie vindt intern plaats middels multidisciplinair teamwerk van optica, mechanica, elektrisch, algoritme en software ontwikkelaars, alsmede door inzet van High Tech technologieën.

In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf fors gegroeid. De ambitie is om deze groei onverminderd voort te zetten, zowel door autonome groei als door middel van acquisities. One of A Kind Technologies bestaat op dit moment uit een vijftal bedrijven, te weten: Beltech, Crux Agribotics, VIMEC Applied Vision Technology, Smart Vision Center en Uniq Engineering.

Onze bedrijven zijn gehuisvest in een modern pand wat voorzien is van alle gemakken inclusief een ruim Vision lab waar samenwerking en ontwikkeling wordt gestimuleerd in een omgeving waar vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.

Wat bieden we?

 • Marktconform salaris (afhankelijk van ervaring);
 • Variabele werktijden;
 • Uitdaging, vernieuwing en ruimte voor individuele ontwikkeling, collega’s worden in hun kracht ingezet;
 • Prettige werksfeer tussen technici met grote diversiteit qua opleiding en expertise;
 • Een groeiende en ambitieuze onderneming met een dynamische werkomgeving met doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied, maar zeker binnen ook een ander expertise gebied;
 • Werkomgeving waarin bewust wordt gekozen om niet alleen “standaard” vision applicaties te bouwen maar waarin ook wordt gewerkt aan nieuwe en innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld in combinatie met robottechnologie;
 • Open en prettige werksfeer, tussen technici met grote diversiteit qua opleiding en expertise, vrijheid en ruimte voor authenticiteit met perspectief om je verder te ontwikkelen en zaken in te richten en vorm te geven naar eigen inzicht;
 • Aandragen van nieuwe en innovatieve oplossing wordt gepromoot;
 • Een grote diversiteit aan projecten en klanttoepassingen.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse heeft ?
Stuur dan een bondige motivatiebrief met uitgebreid C.V. naar hr@kindtechnologies.nl.

One of A Kind Technologies B.V., Freddy van Riemsdijkweg 8, 5657 EE Eindhoven.