Mechanical Engineer

Mechanical Engineer

One of A Kind Technologies is een ambitieus en snelgroeiend high tech bedrijf dat wereldwijd actief is. De groei in combinatie met de wens tot verdere professionalisering zorgt er voor dat wij behoefte hebben aan een Mechanical Engineer voor ons bedrijf VIMEC Applied Vision Technology.

Afhankelijk van je ambities, ontwikkeling en voorkeuren zijn er doorgroeimogelijkheden binnen een expertise gebied, op (project-)management en om lokaal of internationaal te werken binnen een van onze bedrijven, altijd op vlak van high-tech Vision, Mechatronica en Robotica.

Functie Inhoud

Een uitdagende positie voor een afgestudeerde mechanical engineer (0-3 jaar werkervaring) binnen een technisch innovatieve omgeving waar met passie wordt gewerkt aan high-end inspectiemachines voor de farmaceutische glasindustrie wereldwijd.
Als Mechanical engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, en het uitdetailleren van mechanische ontwerpen en vertaalt wensen vanuit klanten en development intern, naar gangbare technische oplossingen. Je werkt binnen het mechanische team nauw samen met andere engineering disciplines (elektrisch, optisch, software) en met productie, verkoop en project management. Gedurende het gehele productieproces ben je nauw betrokken bij de projecten en levert ondersteuning daar waar nodig. Je bent creatief en hebt affiniteit met Autodesk Inventor, Solidworks of een vergelijkbaar 3D pakket. Verder neem je graag initiatief en ben je een echte aanpakker.

Gewenste vaardigheden en ervaring

 • Afgeronde HBO opleiding in een technische richting (bij voorkeur WTB).
 • Je bent startend of hebt 1 a 2 jaar werkervaring.
 • Ervaring met 2D en 3D CAD systemen (Inventor, Solidworks, Autocad).
 • Kennis van materiaalkunde en de huidige productie- en montagetechnieken.
 • Kennis van fijnmechanica en constructieprincipes is een absolute pre.
 • Communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
 • Ervaring binnen de high-tech machinebouw, in food, medical of farma genieten de voorkeur maar is geen vereiste.

Over One of A Kind Technologies

One of A Kind Technologies is een ambitieuze en toonaangevende onderneming die wereldwijd actief is op het gebied van Vision Technologie. Het bedrijf is sterk innovatief gedreven en kwaliteit staat hoog in het vaandel.  Creativiteit, doorzettingsvermogen, respect en professionaliteit zijn kernwaarden van de onderneming. Ontwerp, ontwikkeling, realisatie, test en verificatie vindt intern plaats middels multidisciplinair teamwerk van optica, mechanica, elektrisch, algoritme en software ontwikkelaars, alsmede door inzet van High Tech technologieën.

In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf fors gegroeid. De ambitie is om deze groei onverminderd voort te zetten, zowel door autonome groei als door middel van acquisities. One of A Kind Technologies bestaat op dit moment uit een vijftal bedrijven, te weten: Beltech, Crux Agribotics, VIMEC Applied Vision Technology, Smart Vision Center en Uniq Engineering.

Onze bedrijven zijn gehuisvest in een modern pand wat voorzien is van alle gemakken inclusief een ruim Vision lab waar samenwerking en ontwikkeling wordt gestimuleerd in een omgeving waar vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.

Wat biedt One of A Kind Technologies ?

 • Marktconform salaris (afhankelijk van werkervaring en opleiding);
 • Uitdaging, vernieuwing en ruimte voor individuele ontwikkeling;
 • Een groeiende en ambitieuze onderneming met een dynamische werkomgeving.
 • Open werksfeer, vrijheid en ruimte voor authenticiteit met perspectief om je verder te ontwikkelen en zaken in te richten en vorm te geven naar eigen inzicht.
 • Grote diversiteit aan projecten en klanttoepassingen.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse heeft ?
Stuur dan een bondige motivatiebrief met uitgebreid C.V. naar hr@kindtechnologies.nl.

One of A Kind Technologies B.V., Freddy van Riemsdijkweg 8, 5657 EE Eindhoven

‘By believing in his dreams man turns them into reality’ – Hergé