Geslaagd bezoek studenten tijdens ‘MBO on Tech Tour’

Op donderdag 18 mei 2017 hebben wij tijdens de Dutch Technology Week en in het kader van de ‘MBO on Tech Tour’, ’s morgens een groep studenten van het Summa College en ’s middags van het ROC de Leijgraaf mogen ontvangen.
Doel van het bezoek was om de mechatronica studenten antwoord te geven op de vraag:

“Wat kan ik straks met mijn studie?”

We zijn de dag begonnen met een presentatie over onze werkzaamheden, vision en engineering. Vervolgens hebben we een rondleiding gegeven om de studenten inzichtelijk te maken welke machines we maken en welke functies er nodig zijn om van niets tot de beste oplossingen cq. machines te komen. Zowel op de engineeringsafdeling alsook in de productieruimte hebben ze ruimte gekregen vragen te stellen aan onze collega’s.

Na een korte pauze hebben we de groep opgedeeld en hebben we diverse workshops gehouden, die gericht waren op vision en engineering. Als afsluiting hebben we de studenten de gelegenheid gegeven een gesprek aan te gaan met twee collega’s, te weten Chevy en Martijn, respectievelijk een collega met een MBO en met een HBO achtergrond. ‘Hoe ziet jouw dag eruit?’, ‘Wat kan ik met een HBO opleiding’, ‘Wat is het verschil tussen MBO en HBO werk?’, waren o.a. vragen waarop Chevy en Martijn de studenten mochten antwoorden.

Gezien de positieve feedback van de studenten was het een geslaagde dag en hebben wij de studenten een leuke maar vooral leerzame dag bezorgd. De studenten zijn op deze wijze weer dichter bij het antwoord gekomen op hun vraag.

Op naar de volgende editie van ‘MBO on Tech Tour’.